Prage

Republika Çeke

Udhetime individuale

289

Udhëtim në PragëNëntor në Pragë


4 Dite ▶ 289 €

✈26 Nëntor
Hotel 🌟🌟🌟🌟
Udhetim pa guide
Bileta avionit vajtje-ardhje
Akomodimi në hotel
Mëngjesi për ditët e qëndrimit
Praga eshte kryeqyteti i Çekise, e njekohesisht qyteti me i madh ne vend dhe metropoli me i rendesishem historik i krahines se Bohemise.


Vendet e sugjeruara per te vizituar ne Prage:


Kalaja e Pragës


Kalaja e Pragës konsiderohet si një nga kalatë më të mëdha në botë. Ajo është 570 metra e gjatë dhe 130 metra e gjerë. Është një ndërtesë e cila përfshin kopshte, kisha, rrugica dhe rezidencën mbretërore. Për mijëra vite ka qenë selia e perandorëve, mbretërve dhe presidentëve çekë. Kalaja është një nga ndërtesat që e ka spikatur Pragën, si një nga vendet më të bukura.


Sheshi i vjetër i qytetit


Sheshi i vjetër i qyteti ndodhet në zemër të Pragës. Ky vend do t’ju magjepsë me atmosferën unike. Aty do të gjeni disa nga ndërtesat më të vjetra të qytetit si: kishën Shën Nikolla, katedralen Yun dhe shtëpitë shumëngjyrëshe të stileve të ndryshme. Sheshi i vjetër i qyteti, është vendi ku shumë njerëz mblidhen në raste evenimentesh të veçanta.


Ora Astronomike


Nëse vizitoni Pragën, nuk duhet të humbisni dhe Orën Astronomike të qytetit të vjetër. Kjo orë është krijuar rreth 600 vjet më parë dhe u ofron vizitorëve një pamje interesante.