Budapest

Hungari

Udhetime individuale

139

Udhetim në BudapestDhjetor në Budapest


4 Dite ▶ 139€

✈18 Dhjetor
Hotel Mediterran 🌟🌟🌟🌟
Udhetim pa guide
Bileta avionit vajtje-ardhje
Akomodimi në hotel per 5 Nete
Mëngjesi për ditët e qëndrimit

4 Dite ▶ 149€

✈11 Dhjetor
STAR CITY HOTEL 🌟🌟🌟
Udhetim pa guide
Bileta avionit vajtje-ardhje
Akomodimi në hotel per 5 Nete
Mëngjesi për ditët e qëndrimit

5 Dite ▶ 165€

✈14 Dhjetor
ATLANTIC HOTEL 🌟🌟🌟
Udhetim pa guide
Bileta avionit vajtje-ardhje
Akomodimi në hotel per 5 Nete
Mëngjesi për ditët e qëndrimit

5 Dite ▶ 179€

✈ 7 Dhjetor
CITY HOTEL UNIO SUPERIOR 🌟🌟🌟
Udhetim pa guide
Bileta avionit vajtje-ardhje
Akomodimi në hotel per 5 Nete
Mëngjesi për ditët e qëndrimit


Budapesti kryeqyteti i Hungarisë

Si qyteti më i madh i Hungarisë, ai shërben si qendra kryesore politike, kulturore, tregtare, industriale dhe e transportit.

Lumi Danubi, një burim frymëzimi për shumë artistë, ndau Budën dhe Pestin, dy qytete të mëdha që u bënë një qytet i vetëm në 1873. Aktualisht është një nga kryeqytetet më të rëndësishme të Evropës. Ura të mëdha hekuri bashkojnë të dy brigjet, Budën, lagjen formale mbretërore dhe zonën më elegante të banimit me Pestin, zemrën tregtare dhe financiare të qytetit.

Eksploroni rrugët historike të qytetit dhe do të zbuloni pse Budapesti quhet Perla e Danubit dhe pse mbi 7 milionë turistë e vizitojnë atë çdo vit. Kryeqyteti hungarez do t'ju magjepsë.

Budapesti, qyteti më mahnitës në Danub

Shkrimtari polak dhe fituesi i çmimit Princi i Asturias, Claudio Magris e përshkruan Budapestin si Perla e Danubit pasi udhëtoi nëpër Evropë.

Sipas mendimit tonë, Budapesti është jashtëzakonisht befasues. Ne lexojmë shumë për qytetin, për vrazhdësinë e supozuar të qytetarëve të tij, sa prej ndërtesave të tij kanë nevojë për restaurim dhe shumë fakte të tjera interesante për kryeqytetin e Hungarisë.

Është e vërtetë që nuk është aq “përrallë” sa Praga, por udhëtarët, ndryshe nga turistët, kanë aftësinë të gjejnë bukurinë e një qyteti pas fasadave të tij. Për më tepër, ne jemi trajtuar shumë mirë në Budapest, përveç nga inspektorët e metrosë!